Buradasiniz: Anasayfa Okulumuz

Özel Alparslan Eğitim Kurumları

Frontpage Slideshow (version 2.0.0) - Copyright © 2006-2008 by JoomlaWorks

TARİHÇE

İrfan Özel Eğitim Ticaret Limited Şirketi tarafından kurulan okulumuz, 1996-97 eğitim-öğretim sezonunda İlköğretim, Anadolu Lisesi ve Lise Pansiyonu bölümleriyle faaliyete başlamıştır.

Okulumuzda 2003-04 eğitim-öğretim sezonunda Doğu Karadeniz’in ilk Özel Fen Lisesi açılarak faaliyete geçmiştir.

2014-15 eğitim-öğretim sezonunda Anaokulu, İlkokul, Ortaokul, Anadolu Lisesi, Fen Lisesi ve Lise pansiyonu olmak üzere altı bölümle faaliyetlerini sürdürmektedir.

İsmini Malazgirt savaşının büyük bir kumandanı olan Sultan Alparslan’dan alan ve Trabzon’da eğitim-öğretime farklı bir anlayış kazandıran Alparslan Eğitim Kurumları 19 yıldır Trabzon’a hizmet etmenin haklı gururunu yaşamaktadır.

Denizin ve gök mavisinin, doğa ve yeşil ile buluştuğu bir alanda yer alan Alparslan Eğitim Kurumları, çeşitli sosyal ve sportif faaliyetleri ile de bir sosyal okul olma özelliğine sahiptir. Okulumuzun ön ve arka bahçelerinde bulunan dinlenme alanları öğrencilerimizin vazgeçemeyeceği mekanlar arasında yerini almaktadır.

MİSYONUMUZ

Alparslan Eğitim Kurumlarının Misyonu Atatürk ilke ve inkılaplarına, Cumhuriyetin temel ilkelerine bağlı, Türk Milli Eğitim Sisteminin genel amaçları doğrultusunda bünyesinde öğrenim gören herkese Türk milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren; ailesini, vatanını, milletini ve tüm insanlığı seven; kendi öz benliğini ve kabiliyetini bilerek bunları milletinin hizmetinde kullanmayı hedefleyen; bedenen, zihnen ve ahlaken yüksek seciyeli insanlar yetiştirmektir.

VİZYONUMUZ

Sevgiyle bilginin kucaklaştığı okullarımızda, okul, aile, öğrenci üçgeninde bir bütünlük oluşturarak ilerlemeyi, sevgiyle aşılamayacak hiçbir engelin olmadığına inanmayı, bilgiyle donanmış nesiller yetiştirmeyi ve müşteri memnuniyetini en yüksek seviyede tutmayı hedefleyen bir vizyona sahiptir.

Alparslan Eğitim kurumları tecrübeli ve dinamik kadrosuyla, Milli Eğitimimize katkıda bulunmayı kendisine bir ideal edinmiştir.

DEĞERLERİMİZ

Alparslan Eğitim Kurumları, temel değerlerini aşağıdaki gibi belirlemiştir:

Bilimsellik, Kalite, Yenilikçilik, Güvenilirlik, Girişimcilik, Bağlılık, Sosyal sorumluluk ve Takım Çalışması

HEDEFLERİMİZ

Öğrencilerimizin;

Beden, zihin, ahlak ve ruh bakımından dengeli ve sağlıklı bir şekilde gelişmesini, dünyadaki güncel olay ve sorunların farkında olmalarını, topluma karşı sorumluluk duymalarını, hür ve bilimsel düşünmelerini, yetenek ve becerilerini modern yöntemlerle geliştirmelerini, güzel sanatlardaki yeteneklerini geliştirmelerini, globalleşen dünyada dil, din ve etnik ayrım gözetmeksizin herkesle etkin iletişim kurabilecek çağdaş düzeyde olmalarını, yabancı dili kullanmada yetkin hale gelmelerini, bilimsel yarışmalarda önde olmalarını, orta ve yükseköğretime geçişte başarılı olmalarını sağlamaktır.